Recept: Už jste zkoušeli domácí vafle?

Vafle je moučník upečený z kynutého či nekynutého těsta, pečeného mezi 2 plotnami s typickým mřížkováním. Vafle se podobně jako palačinky servírují buď samotné nebo s marmeládou, šlehačkou, polevou či čerstvým ovocem. Níže uvedené recepty jsou odzkoušeny s vaflovačem Livoo DOP206 z naší nabídky.

Pro přípravu vaflového těsta budete potřebovat:

  • 250g polohrubé mouky
  • 5 polévkových lžic cukru moučka
  • vanilkový cukr
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 3 vejce
  • 125g másla
  • 300ml mléka
  • rumové aroma

Smíchejte polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl - vše důkladně promíchejte. Oddělte vejce a smíchejte žloutky, vlažné mléko, rumové aroma a rozpuštěné máslo a následně vmíchejte do směsi mouky a výše uvedených "suchých" ingrediencí. Těsto míchejte, dokud nebude zcela bez hrudek. Poté nechte těsto cca 20 minut "odpočinout". Následně ušlehejte bílky a vmíchejte do připraveného těsta. Zapněte vaflovač Livoo DOP206 a nechte jej podle návodu k obsluze nahřát. Jakmile bude přístroj připravený, potřete lehce obě plotny máslem a zavřete jej. Poté rovnoměrně nalijte těsto na plotny a zavřete víko přístroje. Nechte péct cca 6-9minut, podle toho, jak moc chcete mít vafle křupavé. Doporučujeme servírovat se šlehačkou, zmrzlinou a čerstvým ovocem. Přejeme Vám dobrou chuť!

PS: Nechete-li ztrácet čas s přípravou těsta, doporučujeme vyzkoušet naši směs pro rychlou přípravu vaflového těsta :0)

Návod na přípravu vaflí z hotové směsi

Obsah sáčku se směsí pro přípravu vaflí smíchejte s 1l vlažné vody. Směs důkladně promíchejte tak, aby v ní nebyly hrudky a nechejte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Zapněte vaflovač Livoo DOP206, termostat nastavte na maximum a nechte jej podle návodu k obsluze nahřát. Jakmile bude přístroj připravený, potřete lehce obě plotny tukem.Poté rovnoměrně na obě plotny nalijte těsto a zavřete víko přístroje. Nechte péct cca 4-6  minut, podle toho, jak moc chcete mít vafle křupavé. Dobu a teplotu pečení si můžete samozřejmě upravit, dle Vašich potřeba. Doporučujeme servírovat se šlehačkou, zmrzlinou a čerstvým ovocem.

Náš tip: Pro snažší a kvalitnější vymazání pečící plochy doporučujeme použít Slunečnicový olej ve spreji - Mistr Pekař (300ml)

Přejeme Vám dobrou chuť.


Máte svůj vlastní a zajímavý recept na přípravu popcornu, o který byste se rádi podělili s ostatními? Zašlete nám jej prosím na e-mail info@popkornovac.cz a rádi jej zveřejníme - můžete připojit i fotku Vašeho popcornu. Všechny uveřejněné příspěvky odměníme :-)

7

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.