Jaký olej použít na přípravu popcornu?

Pro přípravu toho pravého, "poctivého", popcornu je vždy potřeba použít tuk - olej. Olej jednak slouží k tomu, aby se kukuřice během přípravy nepřipálila, ale hlavně pak díky oleji na vypukané kukuřici krásně drží Vámi zvolená příchuť nebo sůl.

V následujícím textu Vám představíme všechny oleje na popcorn z naší nabídky, včetně jejich vlastností a doporučení, jaký olej použít s Vaším přístrojem - popkornovačem.

1. Řepkový olej s máslovou příchutí 1000ml

Jedná se o řepkový olej s jemnou máslovou příchutí od českého výrobce. Tento olej je možné použít pro všechny typy domácích popkornovačů, ve kterých se kukuřice praží na oleji. Olej však najde uplatnění i při "běžném" vaření ve Vaší domácnosti.

2. Řepkový olej ve spreji 250ml

Tento druh řepkového oleje ve spreji je vhodný pro majitele "horkovzdušných" popkornovačů (např. Guzzanti GZ130A a Guzzanti GZ134), nebo pro ty, kteří kukuřici na popcorn praží v silikonové míse na popcorn v mikrovlnné troubě. Protože je kukuřice upražena bez použití oleje, chybí ji potřebná "mastnota" a kořeníci směs na ní nebude držet. Proto je důležité hotový popcorn před smícháním s kořenící směsí nebo solí lehce "omastit". A k tomuto účelu se skvěle hodí olej ve spreji. Řepkový olej ve spreji je také možné použít i pro vymazávání pečících plechů nebo přístrojů na pečení, např. vaflovače, donutovače nebo palačinkovače. Chcete-li však olej ve spreji převážně pro pečení (vymazávání plechů, forem nebo přístrojů), doporučujeme použít slunečnicový olej ve spreji Mistr pekař. Ten má oproti tomuto oleji hustší konzistenci a je dle našeho názoru pro tyto účely vhodnější.

3. Řepkový olej s příchutí ve spreji 250ml

Jedná se o zcela identický olej se stejnými vlastnostmi, jako výše uvedený Řepkový olej ve spreji 250ml, pouze s tím rozdílem, že je ochucený - oleje jsou dostupné v těchto příchutích:

4. Slunečnicový olej ve spreji - Mistr Pekař (300ml)

Slunečnicový olej ve spreji Mistr Pekař, je stejně jako Řepkový olej ve spreji 400ml, vhodný pro majitele "horkovzdušných" popkornovačů, nebo pro ty, kteří kukuřici na popcorn praží v silikonové míse na popcorn v mikrovlnné troubě. Oproti výše zmiňovaným řepkovým olejům je Mistr Pekař o něco hustší a je potřeba jej na vypukanou kukuřici použít o něco větší množství. Díky svým vlastnostem je však zase vhodnější na použití při pečení. Tento olej doporučujeme pro použití s přístroji na vafle, palačinky a donuty z naší nabídky.

blog_oleje

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.