Recept: Popcornové kuličky

Velmi zajímavý, netradiční a také velmi sladký. Takový je recept na, u nás nepříliš známou, pochoutku v podobě popcornových kuliček. Kuličky jsou ideální na občasné sladké "křoupání" u televize, nebo když chcete překvapit Vaši návštěvu.

Pro výrobu popcornových kuliček budeme potřebovat:

  1. Nejprve si připravíme samotný popcorn, který nebudeme nijak dochucovat.
  2. Do hrnce nebo "vysoké" pánvičky nalijeme kukuřičný sirup, který smícháme s cukrem a solí.
  3. Následně budeme vzniklou směs v hrnci zahřívat, dokud se cukr zcela nerozpustí. Je potřeba směs stále promíchávat, aby se nám nezačala připalovat.
  4. Až je cukr zcela rozpuštěn, nasypeme do hrnce popcornovou směs, kterou pravidelně prohazujeme, aby se popcorn důkladně pokryl.
  5. Poté hrnec odstavte z plotny, nechte jej chvíli odstát a následně z popcornu vytvarujte kuličky a nechte je půl hodiny vychladnout. Při tomto kroku je potřeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k popálení - místy může být popcorn ještě horký.

Přejeme Vám dobrou chuť.


Máte svůj vlastní a zajímavý recept na přípravu popcornu, o který byste se rádi podělili s ostatními? Zašlete nám jej prosím na e-mail info@popkornovac.cz a rádi jej zveřejníme - můžete připojit i fotku Vašeho popcornu. Všechny uveřejněné příspěvky odměníme :-)

1-1

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.