Francouzské palačinky

Crêpes jsou tenké palačinky, vyrobené obvykle z pšeničné mouky. Název palačinek je francouzského původu a pochází z latinského crispa, což znamená „stočený“. Původně se crêpes připravovali v oblasti Bretaně na severozápadě Francie, ale v současnosti jsou rozšířeny po celé Francii a jsou považovány za francouzské národní jídlo. Crêpes se připravují nalitím tekutého těsta na rozpálenou pánev nebo plochou kruhovou plotnu, která je lehce potřena olejem nebo máslem. Těsto je na pánvi rovnoměrně rozetřeno ve velmi tenké vrstvě. Crêpes se podávají "na sladko" (s marmeládou, nutellou, javorovým sirupem...) a nebo "na slano" (se šunkou, se slaninou, sýrem a zeleninou...). Nyní si  můžete připravit crêpes, nebo chete-li, francouzské palačinky, sami, rychle a jednoduše doma. Můžete si vybrat z naší nabídky práškových směsí pro přípravu crêpes - sladkéslané a karamelové. Pro bezproblémovou a rychlou přípravu doporučujeme námi otestovaný palačinkovač Steba CR 32.