Zmrzlina

Pro domácí výrobu zmrzliny se používají 2 typy zmrzlinovačů. V případě, že budete doma zmrzlinu vyrábět jenom občas, je vhodnější zmrzlinovač, který používá předmraženou nádobu, např. Guzzanti GZ 154. Výhodou tohoto typu zmrzlinovače jsou malé rozměry a zejména nízká pořizovací cena. Naopak nevýhodou je, že nádoba, ve které se zmrzlina vyrábí, musí být předem namražená. Pokud však plánujete častější výrobu domácí zmrzliny, doporučujeme zvolit tzv. zmrzlinovač s kompresorem, např. Domo DO9066I. Zmrzlinovač tohoto typu je v podstatě "menším" provedením klasického profesionálního výrobníku zmrzliny, který má vlastní mrazící systém. Výroba zmrzliny s tímto zmrzlinovačem je velice jednoduchá a rychlá. Jeho nevýhodou jsou však větší rozměry a vyšší pořizovací cena. Pro co nejjednodušší výrobu zmrzliny doporučujeme vyzkoušet některou z nabízených hotových zmrzlinových směsí pro domácí zmrzlinovače.