UPOZORNĚNÍ: V TERMÍNU 20.7. - 31.7.2018 MÁ POKORNOVAČ.CZ DOVOLENOU :-) VEŠKERÉ PŘIJATÉ OBJEDNÁVKY, DOTAZY APOD. BUDOU VYŘÍZENY 1.SRPNA 2018. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ A PŘEJEME VÁM PĚKNÉ LÉTO. VÁŠ POPKORNOVAČ.CZ

Cukr s příchutí vanilky na sladký popcorn a na výrobu cukrové vaty (200g)

Speciální, barevný cukr s aroma pro výrobu sladkého popcornu a cukrové vaty, příchuť vanilky, balení 200g

Více informací

52 Kč(260 Kč / kg)

máme na skladě

Nákupem získáte: 52 b.


Cukr s příchutí vanilky na sladký popcorn a na výrobu cukrové vaty (200g)

Hrubozrnný cukr krystal s vanilkovou příchutí pro výrobu sladkého popcornu a cukrové vaty. Jedno balení cukru vystačí na 4 porce upraženého popcornu (při doporučeném dávkování 100g kukuřice/1porce). Při použití námi dodávaného výrobníku cukrové vaty vystačí jedno balení cukru na 20 porcí voňavé cukrové vaty.

Balení cukru

Cukr je balen v praktickém odolném sáčku (tzv. doypacku), díky kterému si udržuje své vlastnosti a chuť i při delší době skladování. Sáček je vybaven tzv. zip uzávěrem - po otevření je možné sáček opětovně uzavřít aniž byste se museli bát, že dojde k narušení vlastností ochucovací směsi, nebo že se Vám vysype. Další praktickou výhodou tohoto balení je oválné dno sáčku, díky kterému sáček můžete postavit a nebude Vám tak doma zabírat zbytečně moc místa.

V přípravě domácího popcornu a cukrové vaty se vyznáme

Nechceme být "obyčejným" obchodem, který prodává zboží, jenž zná pouze z obrázků či propagačních materiálů výrobců. Dobře si uvědomujeme, že osobní zkušenost s konkrétním produktem je jedinou možností, jak se s ním dokonale seznámit - ověřit jeho vlastnosti, spolehlivost, v případě surovin i jejich chuť. Proto veškeré produkty před uvedením do prodeje osobně testujeme, zkoušíme a samozřejmě i ochutnáváme. Díky tomu Vám můžeme nabídnout pouze kvalitní a ověřené výrobky, poradit s výběrem a v neposlední řadě předat naše zkušenosti a tipy pro správnou přípravu čerstvého, chutného domácího popcornu či cukrové vaty. Níže uvádíme námi odzkoušený a doporučený návod na přípravu popcornu a cukrové vaty s touto směsí.

Návod na přípravu sladkého popcornu pomocí "horkovzdušného" popkornovače s již vypukaným popcornem

"Horkovzdušné" popkornovače nejsou určeny pro přímou přípravu sladkého popcornu (nesmí se do nich dávat cukr a ani žádná jiná ochucovadla!). Ale i tak, se s jejich pomocí dá sladký popcorn připravit. Pro přípravu sladkého popcornu použijte kukuřici typu mushroom. Upražte dávku (100g kukuřice) čerstvého popcornu a vypukovaný popcorn dejte do většího hrnce. Nyní je potřeba rozpustit 50g ochuceného cukru. Pro rozpuštění doporučujeme použít menší hrnec se silným dnem, aby došlo k rozvoměrnému rozpouštění cukru. Jakmile bude cukr rozpuštěný, rovnoměrně jím zalijte připravený popcorn. Poté popcorn důkladně promíchejte a nechejte cca 5min. odstát. Mezitím cukr zchládne. Poté popcorn ještě jednou promíchejte - dojde tak "rozlámání" větších kusů popcornu, které se k sobě cukrem přilepily. Během přípravy dbejte zvýšené opatrnosti - rozpuštěný cukr je velmi horký a mohlo by dojít k poranění. Sladký popcorn nikdy nepřipravujte v domácích popkornovačích, u kterých není výslovně v návodu uvedeno, že jsou vhodné pro přípravu sladkého popcornu, mohlo by dojít k jejich nenávratnému poškození či ke zranění!

Návod na přípravu sladkého popcornu v popkornovači Retro Vintage

Popkornovač Retro Vintage nechte podle návodu k obsluze 3-5 minut nahřát. Poté jej vypněte a do kotlíku nalijte 1 a půl odměrky (je součástí balení) oleje a přidejte 1 "zarovnanou" odměrku (také je součástí balení) kukuřice typu mushroom a 20g ochuceného cukru a popkornovač opět zapněte. Jakmile přestane kukuřice pukat, popkornovač vypněte a vyklopte kotlík s vypukaným popcornem. Tento postup je odzkoušen s námi dodávanou kukuřicí a cukrem. Do kotlíku nedávejte více než uvedených 20g cukru! Dbejte zvýšené opatrnosti a před konzumací popcornu počkejte, než zchládne.

Návod na přípravu sladkého popcornu v popkornovači Spin-n-pop

Do popkornovače Spin-n-pop nalijte 4 polévkové lžíce oleje a dejte na zapnutý sporák. Po celou dobu pražení popcornu a prvotního "rozpálení" oleje musí být víko popkornovače zavřené.  Jakmile se olej rozpálí (cca po 1-2 minutách) nasypte dovnitř 50g kukuřice typu mushroom a 20g ochuceného cukru pro výrobu popcornu. Pomalu a průběžně otáčejte klikou po celou dobu pražení kukuřice. Celá dávka kukuřice je vypukaná po cca 3-4 minutých. Jakmile začne pukání kukuřice zpomalovat, odstavte popkornovač ze sporáku. Opatrně odklopte horní víko popkornovače a hotový popcorn přesypte do servírovací mísy. Do kotlíku nedávejte více než uvedených 20g cukru! Uvedené časové lhůty jsou pouze orientační - závisí na jakém sporáku popkornovač používáte. Tento postup je odzkoušen s námi dodávanou kukuřicí a cukrem.

Návod na přípravu cukrové vaty s výrobníkem SWEETOO SWE-CCM271

Před přípravou první porce cukrové vaty nechejte zhruba 5 minut výrobník cukrové vaty SWEETOO SWE-CCM271 nahřát a pak jej vypněte. Poté pomocí dodávané odměrky nasypte do středové "hlavy" výrobníku vaty cukr - počkejte až se "hlava" zcela zastaví. Doporučujeme necelou odměrku (cca 10g). Je důležité, aby byl cukr rovnoměrně rozprostřen. Připravte si špejli, na kterou budete vyrobenou cukrovou vatu namotávat. Vhodné jsou dřevěné hranaté špejle z naší nabídky, na které se vata velmi dobře namotává. Zapněte výrobník a během pár okamžiků se začne tvořit cukrová vata, kterou namotávejte na špejli dle tohoto postupu: Držte špejli ve svislé poloze, otočte ji několikrát zevnitř kolem mísy. Pak špejli položte vodorovně a otáčejte s ní nad rotující hlavou a navíjejte tak cukrovou vatu. Když je cukrová vata hotová, výrobník vypněte. Pro výrobu další cukrové vaty postup opakujte.

Složení

přírodní sladidlo - cukr bílý krystal, nosiče cukr, síran sodný (E 514), škrob pšeničný (s velmi nízkým obsahem lepku - obsah lepku max 2mg/kg aromy); barviva: E 102, E 110, E 124 - můžou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí (obsah čistého barviva max. 16,4%); aroma složky - aromatikcé látky, aromatické přípravky; konzervační látky a antioxidanty nejsou přítomny.

Průměrné nutriční hodnoty ve 100g směsi

  • energetická hodnota 1700 kJ/400 kcal
  • tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • sacharidy 100 g z toho cukry 100 g
  • bílkoviny 0 g
  • sůl 0 g

Parametry produktu
Cukr s příchutí vanilky na sladký popcorn a na výrobu cukrové vaty (200g):

Balení200g (±3%)
Vyrobeno vEU
Příchuťvanilková (cukr)
Doporučené množství na 100g kukuřice50g
Doporučené množství na jednu porci cukrové vaty10g
Doporučené skladováníSkladujte v suchu, chraňte před teplem a vlhkem

Zboží související s tímto produktem: